Gyógynövények

Antibakteriális gyógynövények

(0/0)

Évszázadokon át az emberek a gyógynövények széles spektrumú gyógyító tulajdonságai maximálisan kihasználták, világszerte ismert volt például a fokhagyma vagy az echinacea antibakteriális előnye. Ma már egyre inkább megfigyelhető az a tendencia, mely szerint az emberek egyre inkább visszatérnek a természetes gyógymódokhoz és a szintetikus orvosságokat a gyógynövényekre cserélik. Persze azzal is fontos tisztában lenni, hogy bizonyos esetekben a gyógynövények is okozhatnak mellékhatásokat, így minden esetben érdemes megkérdezni az orvosunkat, ha egy adott terápia mellett döntenénk.

Krizantém

Kínában az emberek rendszeresen használják a krizantémot, hogy megszabadítsák a vért a különféle toxinoktól. A krizantém tea enyhíti a fejfájást, csökkenti a lázat, megszünteti a fertőzéseket és kiüríti a szervezetből a méreganyagokat. A kutatók megállapították azt is, hogy ez a gyógynövény hatékonyan száll szembe a Staphylococcus és Streptococcus baktériumtörzsekkel is, tehát igen erős antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik. Persze még további kutatásokra van szükség ennek az állításnak a megerősítésére. A krizantámot teaként és kapszulaként is be lehet szerezni, de vigyázzunk vele, mert nagy dózisban gyomorbántalmakat okozhat.

Fokhagyma

A gyógynövényes és más egészségügyi szakemberek tudják, hogy az allicin, a fokhagyma aktív hatóanyaga antibakteriális és egyéb gyógyászati tulajdonságokkal rendelkezik. A fokhagymát felhasználják a fertőzések elleni küzdelemben külsőleg és belsőleg egyaránt. Használjunk a friss fokhagyma helyett szárított, porított vagy kapszulázott formulát, mert ezek még nagyobb hatékonysággal rendelkeznek.

Echinacea

Az echinacea erősíti az immunrendszert és véd a fertőzésekkel szemben. Hatékony továbbá a különféle sebek, a szifilisz, a vérmérgezés és a bőrelvátoltások kezelésére is. Az echninace egy antibakteriális gyógynövény, ami segít gyógyítani a megfázást és az influenzát is, de a gombás és vírusos fertőzések esetében is hatásos.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).