Gyógynövények

A gyógynövények

(0/0)

A gyógynövények használata egyre népszerűbb a betegek körében, hiszen a nyugati orvostudomány egyre növekvő költségei és a természetes gyógymódok iránti felélénkült érdeklődés újra ráirányította a figyelmet ezekre a növényekre. Míg a hagyományos orvosok nem ismerik el a gyógynövények terápiás tulajdonságait, sok egészségügyi szakember szerint ezek azok, amik gyorsan és mellékhatások nélkül képesek visszaállítani az általános egészségügyi állapotot. Persze azt el kell ismerni, hogy bizonyos esetekben a gyógynövényeknek is lehetnek mellékhatásai, viszont az is tagadhatatlan, hogy bizonyos betegségek gyógyításában igazán hatékonynak bizonyulhatnak.

Definíció

A gyógynövényeket nem szabad összekeverni a táplálékkiegészítőkkel, mert bár lehet, hogy hasonlóak, sőt néhány esetben azonosak is lehetnek, használatukban meglehetősen eltérőek. Az étrendkiegészítők nem feltétlenül tartalmaznak növényi összetevőket és kifejezetten a szervezet tápanyagigényének kielégítésére szolgálnak. A gyógynövényeket ezzel szemben leginkább terápiás célokra használják fel és nyilvánvalóan ezek a gyógymódok 100%-ban növényi alapúak, mivel az adott herba magjait, bogyóit, gyökerét, leveleit, virágját vagy kérgét használják fel.

Hagyomány

A gyógynövényeket az orvostudomány már évszázadok óta használja, sokkal régebb óta, mint a nyugati orvoslás szintetikus készítményeit. Ma a hagyományos kínai orvoslás és az ajurvédikus gyógyászat használja a gyógynövényeket, de a herbák használata más országokban, például Németországban, elterjedt orvosi gyakorlat.

Hatékonyság

Dr. Anne Jeffres kutató állítja, hogy a növényi képletek sok feltétel esetében képesek segíteni és ugyanolyan hatékonyan működhetnek, mint a hasonló gyógyszerek, viszont sokkal kevesebb a mellékhatásuk. Továbbá már sok esetben kimutatták azt is, hogy a gyógynövények egyszerre több szervrendszerre is képesek előnyösen hatni: ilyen gyógynővény a például ginseng az emésztőrendszerre, az immunrendszerre és az idegrendszerre is előnyösen hat. Ez a multiszisztémás hatás szükségtelenné teszi a sok szintetikus gyógyszert, amiknek nagyon sok mellékhatása van. Ez az egyik oka, ami miatt a gyógynövények terápiák a legtöbb esetben sokkal olcsóbbak, mint a szintetikus készítmények.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).