Gyógynövények a gőzfürdőkben

A történelem során a különféle kultúrák megértették, hogy a gőzfürdőnek számos előnyös hatása van az emberi szervezetre. A gőzben fizikailag és szellemileg is kikapcsolódhatunk, légzési elégtelenségeink enyhülhetnek. Azonban a kutatók arra csak nemrégiben jöttek rá, hogy a szárított gyógynövények és illóolajok nagy mértékben képesek fokozni a gőzfürdők jótékony hatásait. A legtöbb kultúrában ezeket a fortélyokat persze ösztönösen alkalmazták, gondoljunk csak az uralkodónők rózsaolajjal dúsított fürdővizére, vagy az oltárokon égetéshez használt illóolajokra és aromás fűszernövényekre.

Jelentőség

A gőzzel a gyógynövényeket igen hatékonyan fel lehet használni, mivel a meleg levegő megnyitja a pórusokat, így a növényi kivonatok könnyebben felszívódnak a bőrön keresztül. Ezenfelül a gőz megkönnyíti a légzést is, ami lehetővé teszi, hogy a gyógynövény esszenciák nagy koncentrációban bejussanak a tüdőbe, majd onnan a többi szervbe. A gőzfürdőzést otthon is kipróbálhatjuk a kádban vagy egy edényben (például inhaláláskor, ekkor csak a fejünket gőzöljük egy törölköző alatt), úgy, hogy a forró vízbe egy marék szárított gyógynövényt vagy néhány csepp illóolajat teszünk. Fontos, hogy inhalálás esetén a gőz sose legyen túl forró!

Hatások

A gyógynövényes gőzfürdő része a természetes méregtelenítő kezeléseknek. A gőz hatására a test izzadni kezd és kiutasítja magából a méreganyagokat, így a máj terheltsége is csökken. A gyógynövényekkel lehet fokozni ezt a méregtelenítő hatást. A boróka illóolaj például vizelethajtóként működik és arra ösztönzi a testet, hogy megszabaduljon a felesleges húgysavtól.

Előnyök

A levendula hozzáadása a fürdőhöz nyugtató, relaxáló hatással bír. A levendula gyógynövényes kivonatának belégzése csökkenti a szorongást és a nyugtalanságot és segít az ellazulásban. A levendulát a depresszió enyhítésére is használják, a gyógynövény belégzése, a gyógynövénnyel történő inhalálás javítja az általános hangulatot.

Az eukaliptusz képes enyhíteni a hörghurutot. Ez a gyógynövény a gőzben használva megnyugtatja a torkot, az orrjáratot és a tüdőt kitisztítja, a nyálkahártyára is jó hatással van. A zsálya és a kamilla is hasonlóan jó hatással van a tüdő és az egész légzőrendszer egészségére.

Gyógynövények ITT!

GAL Sensoril Ashwagandhakapszula 60 db

GAL Sensoril Ashwagandha kapszula 60 db

Az indiai ginzeng ereje! Fokozhatja a szellemi és fizikai teljesítő képességet, az általános jó érzetet. Hozzájárulhat az alvás nyugalmához, stresszcsökkentő.

Ár: 5590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!